Loopbaanscan

Loopbaanscan

Wat?

Een loopbaanscan biedt inzicht in de belangrijke vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’.

Het doel van de loopbaanscan is bewustzijn vergroten over eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Dit kan vervolgens leiden tot loopbaanstappen, maar evenzeer tot betere ontwikkeling binnen de eigen functie.

Het rapport van de loopbaanscan geeft informatie over uw functioneren en mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Ieder hoofdstuk sluit af met passende reflectievragen en biedt een link naar een pagina met verdere ontwikkeltips.

Onderdelen van de Loopbaanscan
Wie ben ik?
Wat wil ik?
Wat kan ik?
Competentieanalyse
Ontwikkelsuggesties

Loopbaanstappen met de Loopbaanscan
Twee gesprekken zijn voldoende om het resultaat van de Loopbaanscan te bespreken. De eerste sessie is dan vooral gericht op de persoonlijke eigenschappen; ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat kan ik?’. De tweede sessie gaat over ‘Wat wil ik?’, uw drijfveren en interesses. Dat kan richtinggevend zijn, ondersteunend aan de gewenste loopbaanstappen of juist tot andere keuzes leiden.

Voor wie?

U staat op een kruispunt in uw loopbaan en u wilt meer inzicht in de factoren die voor u van belang zijn bij het maken van keuzes. Of: U wilt inzicht in uw eigen persoonlijkheid en kwaliteiten en in het type functies en de arbeidsmarkt die daarbij goed aansluiten. Of: U wilt samen met een professional gemaakte keuzes evalueren, leren van het verleden en een nieuwe weg inslaan. U heeft er behoefte aan te weten waar uw kansen liggen en en hoe u die kansen kunt verzilveren.

Hoe?

PACE werkt graag met scans van IXLY en Icares. Deze kunnen online gemaakt worden.