Over Cissy

Loopbaanadviseur & Adviseur Duurzame Inzetbaarheid 

Cissy Ploegmakers

De basis voor mijn huidige werk als loopbaancoach is gelegd door mijn werk als docent, trainer, opleidingsadviseur en manager.

In 2000 was ik leidinggevende bij een loopbaanadviesbureau, toen ik in een burn-out terecht kwam. Het was een hobbelige weg terug naar gezondheid. Op die weg moest ik ook keuzes maken over werk. Eén van de lastige zaken bij een burn-out is dat je zelf nog lang denkt dat je echt wel rationele beslissingen neemt. Dat geeft stress, anderen ervaren je als onredelijk. Mij werd geadviseerd om voor ondernemerschap te kiezen, om nog nadrukkelijker zelf verantwoordelijk te kunnen zijn voor mijn mislukkingen en successen. Dat sprak mij aan.

Zo ontstond begin 2001 adviesbureau PACE, in Middelburg, Zeeland. Een netwerkorganisatie van HR specialisten, waarbinnen ik opdrachten als HR-adviseur en  loopbaanadviseur aannam. We werkten met heel veel plezier voor een groot aantal bedrijven, tot ver buiten Zeeland.

Tien jaar later besloot ik het roer opnieuw om te gooien. De netwerkorganisatie werd te groot , te complex, ik maakte fouten. Dus ik ben terug bij mijn ‘core business’: dienstverlening op het terrein van talentontwikkeling, loopbaan & arbeidsmarkt.

Vanuit de overtuiging dat ieders loopbaan onderhoud vergt ondersteun ik bij dit onderhoud, bij het maken én realiseren van keuzes in werk en loopbaan. Ik adviseer medewerkers en leidinggevenden bij vragen en dilemma’s op het gebied van loopbaan, inzetbaarheid, werk. En daarbij werk ik nog steeds nauw samen met andere loopbaanadviseurs, die worden ingezet bij vragen waarin zij expert zijn en die mij, in geval van ziekte, direct kunnen vervangen.

Mijn cliënten werken bij de Rijksoverheid, bij energiebedrijven, banken, uitzendorganisaties, de Nationale Politie, het UWV, een woningbouwvereniging, een Hogeschool, een muziekschool, een technisch bedrijf. Zij werken als manager, directeur, professional, stafmedewerker, als arts, ondersteuner, beleidsmedewerker, jurist, commercieel talent, uitzendkracht, adviseur of technicus.


MIJN VISIE OP LOOPBAANCOACHING

De ‘wereld van werk’ verandert in hoog tempo. Veel taken kunnen, versneld door de Coronamaatregelen,  tijd- en plaats onafhankelijk worden uitgevoerd. Steeds meer processen hebben nauwelijks meer mensenhanden nodig. Een groot aantal beroepen en taakgebieden veranderen qua inhoud of worden geheel overbodig. Er ontstaan nieuwe beroepen….. want wie had er 10 jaar geleden gehoord van een droneoperator, een app-ontwikkelaar, bitcoin handelaar, scrum master, big data analist, 3-D printspecialist?

Deze ontwikkelingen beïnvloeden ieders werkzame leven en maken carrières onvoorspelbaar. Terwijl de mogelijkheden eindeloos lijken veranderen de eisen die aan werknemers worden gesteld voortdurend en wordt het vooral voor werkzoekende starters en -ouderen lastiger om op de arbeidsmarkt een plek te vinden.

Arbeidsmarktontwikkelingen zijn door een individu nauwelijks te beïnvloeden. ….. maar zelf het initiatief in eigen hand nemen en zoveel mogelijk zelf de regie over de loopbaan houden, dat kan wel. En ik kan daarbij behulpzaam zijn.

De mate van blijvend succes op de arbeidsmarkt is, zo blijkt uit onderzoek, in belangrijke mate afhankelijk van:

• of je bijblijft in je vakgebied, aan de eigen professionele ontwikkeling blijft werken, wil blijven leren en groeien
• of je open staat voor verandering, flexibiliteit weet te behouden en je kunt aanpassen aan omstandigheden
• of je kansen kunt zien en optimistisch kunt zijn over de toekomst
• of je zelf op zoek kunt gaan naar informatie, doelen kunt stellen en interesse hebt in de arbeidsmarkt en in organisaties buiten het eigen bedrijf.


VOOR LEIDINGGEVENDEN/HRM

Neem contact met mij op als u voor één of meerdere van uw medewerkers loopbaanondersteuning zoekt. Dit kan zijn omdat u het potentieel ziet en de medewerker in staat wil stellen zijn of haar talenten of managementcapaciteiten snel verder te ontwikkelen. Het kan ook gedwongen mobiliteit betreffen, door een reorganisatie of het vervallen van functies.

Maar ook indien u voor uzelf op zoek bent naar iemand die u spiegelt en u in uw eigen ambities ondersteunt. Ook daarvoor kunt u bellen!

Ik ben thuis in biografisch werken en in de Narratieve methode à la Savickas, ik werk vanuit de methodiek van oplossingsgericht coachen. Ik zet graag de zelf-assessments in van IXLY en LDC en ben geaccrediteerd voor het werken met  Q 1000, de OPQ, Loopbaanscreener en Spiral Dynamics. Om cliënten gemakkelijk op de hoogte te houden van actuele, passende vacatures werk ik soms met Jobport.

Ik heb via de certificering van het Career Management Institute Nederland (CMI) mijn vakbekwaamheid aangetoond. Daarom mag ik de beschermde titel Register Consultant C voeren. Vanaf 2021 is er één gezamenlijk keurmerk keermerk van CMI en NOLOC. Ik ben vanaf die datum  Noloc erkend Register Loopbaanprofessional (RL)

Ook voor een loopbaanadviseur is het belangrijk om bij te blijven op het eigen vakgebied. Daarom investeer ik ieder jaar in training en opleiding. In 2018 rondde ik de Post-HBO opleiding tot Register Consultant Duurzame Inzetbaarheid aan AVANS + af, in het kader van een opdracht voor de KLM.

Ik coach in het Nederlands en in het Engels.

Voor verdere informatie of een vrijblijvende kennismaking, neem contact op met mij, via het contactformulier of telefonisch.