Van Werk naar Werk

Pace Van Werk naar Werk

Wat?

Outplacement wordt ook vaak ‘van werk naar werk’ genoemd. Dit geeft exact aan waar de begeleiding op is gericht: een nieuwe baan elders.

Voor wie?

U bent door omstandigheden gedwongen om ander werk te zoeken en u krijgt van uw organisatie Outplacement aangeboden.

Óf u bent, misschien samen met andere collega’s, boventallig verklaard, door een reorganisatie of verhuizing van de organisatie. U valt onder een Sociaal Plan en krijgt de tijd om ander werk te vinden. U heeft recht op professionele ondersteuning bij het proces van afscheid nemen van uw huidige werkgever en bij uw oriëntatie op ander werk. Uw ervaring bij het solliciteren is wat roestig, u heeft uw netwerk nog niet gemobiliseerd en u kent de eisen vanuit de huidige arbeidsmarkt onvoldoende. U weet niet precies hoe te beginnen aan die route naar ander werk. Misschien twijfelt u of u ooit weer aan werk komt. 

Hoe?

Door ‘van werk naar werk’ begeleiding staat u er niet alleen voor. Uw adviseur staat naast u, biedt een kader om vanuit te werken, denkt strategisch met u mee en is uw paar extra ogen en oren op de arbeidsmarkt. Zo wordt u succesvol in het veroveren van nieuw, passend werk.

We werken in tweewekelijkse, individuele bijeenkomsten stapsgewijs aan:

• Goed afscheid nemen, afhechten en kiezen van uw richting, uw doel
• Een assessment van  uw inzetbaarheid, uw kracht en competenties, ik werk met zelf-assessments van IXLY.
• Uw oriëntatie op de arbeidsmarkt, netwerken
• Uw succesvolle campagne naar de arbeidsmarkt via ‘de 5 wegen naar werk’. Hierin werk ik graag samen met Jobport.

PACE gebruikt de meerwaarde van netwerken bij het creëren van kansen op de arbeidsmarkt. U zult uw netwerk uitbreiden en ook het netwerk van PACE wordt ingezet. PACE werkt met een zelf ontwikkeld werkboek, gebaseerd op jarenlange ervaring.